Следвайте Гласове в ТелеграмПолша е готова да разположи на своя територия

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПолша е готова да разположи на своя територия
Коментари Харесай

Полша е готова да разположи на своя територия ядрено оръжие, Русия предупреди с ответни мерки

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Полша е подготвена да разположи на своя територия нуклеарно оръжие, в случай че НАТО одобри такова решение в изискванията, когато Русия разполага оръжия в Беларус и Калининград, съобщи полският президент Анджей Дуда в изявление за Fakt.

" Ако нашите съдружници решат да разположат нуклеарно оръжие на наша територия в границите на взаимното потребление на нуклеарно оръжие и за подсилване на източния фланг на НАТО, ние сме подготвени да го приемем ", сподели той.

Дуда призна, че полемиката за нуклеарното съдействие сред Полша и Съединени американски щати се води от известно време. " Аз към този момент няколко пъти съм разговорял за това. Трябва да призная, че когато са ме питали, постоянно съм изразявал нашата подготвеност. Русия от ден на ден милитаризира Калининград. Неотдавна тя реалокира нуклеарно оръжие в Беларус ", аргументира се той.

Помолен да разяснява тази информация, представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че „ армията ще проучва обстановката ". „ Ако тези проекти бъдат осъществени, ще бъдат подхванати нужните стъпки, с цел да подсигуряваме сигурността си ", добави той.

Източници: segabg.com, " 24 часа "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР